DEFENDO SJÄLVFÖRSVAR


DEFENDO träningen bedrivs ideellt av föreningen DEFENDO KLUBB RONNEBY KARLSKRONA

 

Träningstider vår terminen 2019

Fortsättnings- och nybörjargruppen onsdagar kl.19:00 - 20:00 & lördagar 14:00-15:00

 

Plats:

Lok&Motion gym, Blekingegatan 11, Karlskrona

 

Intresserad av att börja träna roligt, effektivt och modernt självförsvar?

 

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till våra kurser

 

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.

Defendo är ett modernt självförsvarssystem med rötter som sträcker sig ända till 1920–talet. William E. Fairbairn fick under andra världskriget i uppgift att utveckla ett enkelt system för närkamp, kallat Defend-u. Avsikten var att skapa ett system som gick snabbt att lära in, men trots det var effektivt i självförsvar och vid kraftanvändning.

 

Under årens lopp har teknikerna finslipats för att motsvara dagens behov. Bara de tekniker som fungerar i praktiken har införlivats i Defendo, medan allt onödigt eller osäkert har gallrats bort. Researchen har varit omfattande när teknikerna har dokumenterats, och inga tekniker har godkänts bara för att man antagit att de fungerar. Tack vare detta grundliga arbete är Scandinavian Defendo ett uppskattat, realistiskt självförsvarssystem, som anses höra till de bästa i världen.

  

Defendo är utvecklat för europeiska behov, och tar hänsyn till europeiska särdrag både i kultur och miljö. Belysning, klimat, kultur och miljö skapar specifika behov, som man absolut måste ta hänsyn till när det handlar om realistiskt självförsvar.

 

För att Defendo ska förbli en helhet, ett såväl tekniskt som taktiskt högklassigt system med effektiva inlärningsmetoder, så har Defendo Alliance samlat ett internationellt samarbetsorgan bestående av proffs inom kamp- och säkerhetsbranscherna. Dessa I.D.D.I.-instruktörer reser runt i världen och instruerar i Defendo, samtidigt som de samlar in den senaste kunskapen och åsikterna om nya behov i en föränderlig värld. Defendo strävar efter att alltid vara steget före.

 

PRIMUS MOTOR

Jyrki Saario har 35 års erfarenhet av kampsport/självförsvar, en pionjär inom Kickboxning och Muay Thai. Jyrki har också under många år varit en drivande kraft för att sprida kunskapen om verklighetsbaserat självförsvar inom de nordiska länderna.

 

Idag är Jyrki erkänd som en av de ledande profilerna inom självförsvar.

 

Utdrag ur CV:

 

Defendo Alliance Primus Motor

Krav Maga instruktör E2 (Imi certifierad)

IKMF Director Finland

KAPAP instruktör

Muay Thai instruktör

Kickboxning instruktör svart bälte 5 Dan

Boxning steg 4 instruktör

 

DEFENDO KLUBB RONNEBY KARLSKRONA

Vi är en ideell förening som grundades hösen 2011. Vi är nu igång med tredje grundkursen och har ett 20-tal medlemmar. Syftet är att lära ut effektivt självförsvar enligt Defendo principerna.

 

Klubbens instruktörer:

Christian Storsjö

Defendo Alliance S.T.A.R. och Defendo Blue (law&enforcement) instruktör

 

Morgan Johansson

Defendo Alliance S.T.A.R instruktör

 

Björn Karlsson

Defendo Alliance Combat tech instruktör